torsdag 12. november 2009

New Zealand

Og dette er hva som er nytt:

Vi kom oss til Auckland, New Zealand etter en laaaang reise fra Los Angeles der vi var innom Samoa og Tonga på veien...mye opp og ned! Det var ikke mye vi la merke til fra flyplassen annet enn at det var veldig frodig på øyene og at temperaturen var høy og det samme var luftfuktigheten. Vi var alle enige om at vi skulle likt å tilbrakt en uke på Samoa, men grunnet alle ødeleggelsene etter tsunamien valgte vi å droppe denne destinasjonen. Litt kan vi jo fortelle om folkeslaget på Samoa og Tonga, for det var nemlig det vi bet oss mest merke i. De aller, aller fleste er store mennesker...og da mener vi ikke bare høye, men tykke i tillegg. Det kan virke som om det å være kraftig og veldig tykk er noe som er svært utbredt på Samoa og Tonga, at dette er helt normalt. Mennene her går også i skjørt, gjett om vi lo da vi ble møtt av en alvorlig securitasvakt som gikk med skjørt på flyplassen i Samoa, VITTIG!!! Jaja, nok om det. Vi endte i Auckland etter hva vi regnet ble rundt 20 timer på reisefot. Vi ble straks litt giret da vi ankom denne flotte byen. Den minnet nemlig ganske mye om Norge, og en norsk storby. Det var nok mye på grunn av at konstruksjonene på mange av bygningen minner om norske konstruksjoner, og at gatene ligner noen av gatene i Oslo. Og i tillegg har de bakker her, ja oppoverbakke og nedoverbakker i fleng. Og vi har ikke sett opp-og nedoverbakker siden Peru og turen til Machu Picchu. Noe annet vi bet oss merke i var alle kineserne i byen, de er overalt. Ikke turister, men de er innbyggere. Mange av skiltene i Auckland er også oversatt til kinesisk/japansk, merkelig. Ellers pyntes det til jul her for alle penga. De selger julepynt og julegodt overalt og snøfnuggene henger i rutene, men i New Zealand går det mot sommer, og den nyeste bikinimoten er på plass i butikkene...vi må jo le litt da, det hele er jo så merkelig for oss. Vi har også funnet ut at New Zealand er bakvendtland. Her kjører de på feil side av veien, rulletrappene går opp og ned på feil side. Lysbryterne slås på omvendt fra det vi er vant med, det samme gjelder dørene som lukkes opp i annen ende enn norske dører...ja, vi innrømmer at vi er litt er forvirret. Enda verre blir det når det er vår tur til å kjøre på feil side av veien.

Vel, dagen etter vi kom til Auckland, 6 november, bestemte vi oss for å ta bussen til en liten høyde som heter Mount Eden som to koselige backpackere (Chris og Rich) vi bodde på rom med hadde anbefalt oss. Vi fant fort frem, og norske fjellgeiter som vi er gikk det ikke mange minuttene før vi nådde toppen. Kanskje er Mt. Eden et fjell for noen, for oss var dette bare en hump, hehe...men en fin og frodig hump da, som ga oss mange fine bilder av Auckland. Dagen etter tok vi en ferge ut til en liten halvøy (kystby) som heter Devonport, og vi ble forelsket! Denne byen er helt fantastisk, den kan minne om en liten, sjarmerende by på sørlandet med trange koselige gater med utrolig skjønne små hus i. I tillegg har byen flotte strender og noen små høyder med super utsikt mot Auckland. Vi var på sightseeing her i mangfoldige timer, fikk liksom ikke sett oss ferdig, her skal vi pensjonere oss om mange år tenkte vi;) Etter Auckland tok vi buss i 4 timer til en liten by som heter Rotorua som ligger midt på nordøya til New Zealand (vi holder oss bare på nordøya, vi får ikke tid til mer). Kjempefin by, men det lukter råttent over hele byen i grunn. Vi fant ut at det muligens kom av elven eller de mange sumpene som omringer byen. Første dagen gjorde vi oss bare kjent i byen. Andre dagen booket vi oss på en tur som heter "Maouri-Village". Vi ble hentet kl 18 og kjørt til en liten landsby ca 20 min utenfor Rotorua. Her ble vi møtt av Maourifolket som er de innfødte i New Zealand. De holdt en velkomstsermoni for oss der det ble danset, fektet, skreket og vist ansiktsgrimaser. Vi synes det var både skremmend, fasinerende og morsomt, en spesiell opplevelse. De fortalte litt om folket sitt og slapp oss så inn i byen sin som er konstruert slik den var før i tiden (for vi tror ikke de lever slik nå). Vi ble vist rundt omkring før vi ble losjet inn i et stort hus der det skulle holdes en oppvisning for oss. Vi satt som forstenet og så på sang, dans og spilling av rare instrumenter. Etter dette fikk vi forsyne oss med en herlig middag som de hadde laget til oss på en spesiell måte, tilbredt på noen varme stener. Det smakte himmelsk, og vi som ikke har spist så alt for mye kjøtt på turen forsynte oss med både kylling, fisk og lam på samme tallerken og nøøøøt det for alt det var verdt. Desserten var ikke mindre imponerende! Da vi kom hjem stupte vi i seng, fornøyde etter en kjempekjekk kveld. Etter enda en dag i Rotorua dro vi videre til en annen liten by som heter Taupo, en times tid fra Rotorua. Den er litt mindre enn Rotorua, men ikke mindre sjarmerende. Her skal vi kose oss så mye vi kan de to neste dagene før vi reiser videre til neste by som heter Napier (ligger på østkysten av nordøya til NZ).

Til sist må vi fortelle litt om det New Zealandske folkeslaget. Det er jammen bakvendt fra det norske også. Her er menneskene så utrolig åpne. De snakker til oss på gaten rett som det er, og dersom vi spør om retninger kommer de helt bort til oss og gir oss nærmest en klem når vi takker og bukker for hjelpen, kooooselig! Så av alt dette forstår dere nok at vi storkoser oss i New ZealandJ

Klemmer fra oss

4 kommentarer:

 1. Jeg ELSKER New Zealand!! Rotorua lukter vondt på grunn av all svovelgassen. Det koker opp av jorden over alt i denne byen, så dere ikke det? Jeg håper SAMTLIGE hopper fallskjerm i Taupo :)
  PS: Med hensyn til maten det snakkes om i dette innlegget regner jeg med at det ikke var Carina som skrev det :P

  SvarSlett
 2. Ja vi ogsaa elsker New Zealand! Saa det er derfor det lukter saann ja...vi saa de sumpgreiene som boblet, men visste ikke at det var svovelgass. Silje har hoppet i fallskjerm i Taupo, toeffingen...tror du virkelig JEG hopper, jeg som hater fly, nei du...ikke en gang da jeg saa at flyet var roooosa hadde jeg lyst aa hoppe, hihi! Og det er faktisk jeg som har skrevet innlegget, og jeg kan informere om at jeg HAR blitt flinkere aa smake paa ting, denne gangen lyger jeg ikke;) Haaper alt staar bra til i Oslo!

  Klem Carina

  SvarSlett
 3. Hei snuppelurer:)

  Supert å lese reisebrevene deres,og det er såå kjekt at dere koser dere!!Da koser vi oss hjemme også!!!

  Godt Andreas følger opp med litt fakta..hehe:)

  Her er søndag,og vi har vært over Knappenfjellet..utrolig vått etter myye regn i det siste!
  Kos dere masse videre jenter..nå er dere halvveis på eventyrreisen deres=)..det går fort når dere koser dere!!
  Gode klemmer fra mamsen..og gutta hilser!!

  SvarSlett
 4. Åh så jeg ble "misunnelig" (på en positiv måte!) på dere nå!! Det er så godt å lese at dere koser dere og får oppleve masse!!!

  Carina -Jeg har fått opptil flere jobbilbud ;) Nå skal jeg bare velge... Skulle gjerne hatt deg her med dine gode råd!!

  SvarSlett